Kahvila 2020-05-29T16:07:08+02:00
Kahvila

 

Käsintehtyä

Maukkaiden lounaiden lisäksi viihtyisässä kahvilassamme nautitaan laadukkaita kahveja ja itse maahantuomaamme ranskalaista Palais des Thés -teetä. Mokon miedosti tummapaahtoisen suodatinkahvin paahtaa Helsingin kahvipaahtimo. Meiltä löytyy myös runsas valikoima erilaisia luomulimuja, omatekoisia tuoreita smoothieita ja fruityja. Keittiössä valmistuvat niin omalla hillolla höystetyt jogurtit kuin omalla reseptillä valmistetut tuorepuurot ja muut herkut.

Moko Market fiiliskuva

 

Terveellistä, tuoretta ja raikasta

Annoksesi valmistanut kokki häärii keittiön ikkunan takana ja voit vaikka huikata hänelle ”heippa!”
Emme valmista bulkkia ja vältämme puolivalmisteiden käyttöä. Pastakastike tai keitto on valmistettu alusta loppuun samassa keittiössä. Tuore kuorma tulee keittiöön joka aamu. Raaka-aineilla on suuri merkitys, siksi meillä suositaankin tuoreita sesongin raaka-aineita. Lounasannoksemme, Mokon omat smoothiet, herkut ja fruityt, täytetyt leivät, leivonnaiset ja muut maistuvaiset valmistetaan omien reseptiemme mukaisesti paikan päällä Mokon keittiössä.

Mokon salaatit ovat käsite, niiden runsaus ja terveellisyys takaavat asiakastyytyväisyyden. Suosion salaisuus on runsas valikoima tiuhaan vaihtuvia täytevaihtoehtoja, joissa painotamme kasviksia. Salaattiemme kruunu ovat oman keittiön kastikkeet.

 

Sesongin parhaat ja lähiruoka

Suosimme sesongin raaka-aineita, koska ne ovat juuri silloin parhaimmillaan. Sesonkiruoka on tuoretta ja maistuvaa. Keväällä suu napsuu raparperipiirakkaa ja syksyllä on tunnelmallista nautiskella ruokaa metsän antimista ja syödä jälkkäriksi omenapiirakkaa. Mokon omenahillo valmistetaan Mokon oman puutarhan omenoista perinteisellä reseptillä ja monet sieniruokien sienet haetaan puutarhan lähimetsästä. Kesällä yrttejä poimitaan omilta viljelmiltä ja syksyllä luumut tiluksiemme luumupuista. Meille on tärkeää aito maku, luonnonläheisyys ja korkealaatuiset raaka-aineet.

Suosimme kotimaista eikä Mokon oma mansikka-inkivääri -smoothie maistuisi lainkaan samalta muun maan mansikoista. Käytämme ainoastaan suomalaisia marjoja.

Luonnonmukainen ruoka ja terveellisyys

Pyrimme käyttämään luomuvaihtoehtoja, eli luonnonmukaisesti tuotettuja elintarvikkeita. Luonnonmukainen tuotantoketju edesauttaa luonnon säilyttämistä puhtaana ja elinvoimaisena ja keinotekoisten aineiden välttämistä. Käytämme paljon terveellisiä kasviksia kuten kaaleja, papuja, marjoja sekä juureksia ja siten valikoimistamme löytyykin runsaasti kasvisruokavaihtoehtoja. Kasvisten tuotanto on myös kevyttä luonnolle.