h

Mikä Moko?

Moko on leikki, joka juontaa juurensa Mokon perustajasisarusten lapsuudesta. 

Perhe matkusteli paljon ja eräällä Portugalin matkalla 1970-luvulla perheen kyytiin lähti pieni lasten kaislapunostuoli. Kaikki perheen lapset, kissat ja koirat rakastivat tuolia. Tuoli oli monessa leikissä mukana ja tuolin nimeksi annettiin Moko.

Mokon perustivat 1991 Toukolehtojen sisarusparvi ja heidän äitinsä. Nykyään Mokoa luotsaavat siskokset Susu ja Lilli Toukolehto. Moko Market on nyt jo toisessa polvessa toimiva perheyritys. 

Alkuvuosina sisustukseen painottunut Moko on nyt Punavuoren sisustusmyymälän lisäksi kahvilatoimintaan keskittynyt konsepti. Palvelemme asiakkaitamme päivittäin vaihtuvalla laadukkaalla lounaalla sekä lauantaisin brunssilla. Järjestämme myös yksityistilaisuuksia ja tarjoamme catering-palveluita. 

Mokon sisustuspuoli koostuu mm. Mokon omasta maahantuonnista ja suunnittelusta. Monet tuotteet löytyvät vain Mokosta! Tuotamme omalla designillä mm. sisustustekstiilejä sekä herkku- ja tuoksutuotteita. Näiden lisäksi tuomme maahan antiikkisia kalusteita Intiasta. Myymälän tuotevalikoima on laaja ja meiltä löytyy tuotteita elämisen joka osa-alueelle. Sisustusmyymälä toimii verkossa sekä Punavuoren myymälässä.

Mokoja on nykyään kaksi: Punavuoressa upeassa Merikorttelissa, Sörnäisissä vanhassa hattutehtaassa.

Tutustu Mokon kahvilakonseptiin.

Moko Market & Café Punavuori

Mokon lippulaivamyymälä Helsingin Punavuoressa on Mokoista suurin. Mokosta löytyy suuri lifestyle-sisustusmyymälä ja kahvila. Arkisin tarjoillaan aamiaista ja lounasta ja joka lauantai katetaan runsas brunssipöytä kahdessa kattauksessa.

Siirry tästä Punavuoren sivulle.

Moko Market Café Sörnäinen ( 2013-)

Sörnäisten Mokossa tarjoillaan arkisin lounasta ja lauantaisin katetaan brunssipöytä. Ravintolassa on anniskeluoikeudet ja suosittu kabinetti johon mahtuu mukavasti kymmenisen henkilöä.

Siirry tästä Sörnäisten sivulle.

Verkkokauppa

Mokolla on verkkokauppa, jonka tuotevalikoimassa on osa Punavuoren myymälän repertuaarista. Valikoima vaihtuu tiuhaan ja uusimmat tuotteet löytyvät ajankohtaista -osiosta.

Kanta-asiakkuus

Liittymällä kanta-asiakkaaksemme saat joka kuukausi alennusta kuukauden tuotteesta ja pääset hyödyntämään kanta-asiakaspäiviemme alennukset. Lue kanta-asiakkuudesta lisää.

Vastuullisuus

Ympäristö ja luonto on mokolaisille tärkeää.

Meidän mielestämme hyvästä ja kestävästä raaka-aineesta tulee valmistaa tuotteita, jotka kestävät pitkään. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi sukupolvelta toiselle kestävät uniikit vintage -kalusteet. Pyrimme välttämään turhaa pakkaamista, suosittelemme asiakkaille oman kestokassin käyttöä ja kierrätämme pakkausmateriaaleja, myös verkkokauppaostosten pakkaamisessa. 

Kahvilan puolella, varsinkin korona-aikaan kertakäyttöisten astioiden tarve oli valitettavan suuri, mutta pyrimme käyttämään biohajoavia astioita. Ruokosokerin valmistuksen yhteydessä syntyvästä jätteestä valmistuu bagassikuitua, joka on Mokossa käytettävän kertakäyttöastian pohjamateriaali. Astioiden kannet ovat kierrätysmuovia.

Toivomme että asiakkaat myös itse kiinnittäisivät huomiota kertakäyttöisyyden moninaiseen ongelmaan ympäristönäkökulmasta.
Tarjoamme asiakkaalle 0,5€ alennuksen annoksesta, kun tilaus pakataan asiakkaan omaan keep cupiin tai kannelliseen kestoastiaan.

Suosimme lähi-, kasvis-, luomu-, ja vegaanisia tuotteita.

Hävikkiä minimoidaan huolellisella suunnittelulla ja käytämme myös ResQ -palvelua ylijääneiden annosten hyödyntämiseen.