h

Moko Market & Café Punavuori

Punavuoren Moko on sisustusta ja lifestylea yhdistelevä konseptimyymälä ja kahvila. Kahvilassa on myös kaksi moneen käyttöön taipuvaa, vuokrattavaa kabinettia.  Punavuoren myymälään on esteetön pääsy sekä Perämiehenkadulta että sisäpihan puolelta. Parvikabinetti ei ole esteetön. Kabinettien tuntihinta on 10 euroa.

Kabinettien varauskalenteri

Arkisin tarjoilemme aamiaista ja lounasta sekä joka lauantai tarjoillaan runsas brunssi kahdessa kattauksessa. Punavuoren Mokossa on anniskeluoikeudet.
Myymälä  on sijainnut Punavuoren sydämessä vuodesta 2008 upeassa, historiallisessa Merikorttelissa. Merikortteli on valmistunut osissa vuosina 1919 (Telakkakadun puoli) ja 1934 (Perämiehenkadun puoli) Kivitaskun kortteliin, jossa aiemmin oli asuinkäytössä olleita puutaloja.

Viikon lounasmenu

Korttelin kokoinen rakennus on alun perin rakennettu kaapelitehtaaksi. Tästä johtuen rakennuksen sisätilat ovat avarat. Suomen kaapelitehtaan muutettua Salmisaareen vuonna 1939, rakennukseen muutti mm. Airamin lampputehdas. Lampputehtaalla syttyi vuonna 1953 tulipalo, joka tuhosi vinttikerroksen. Ympyrä on sulkeutunut, sillä Toukolehdon sisarusten isoäiti työskenteli aikoinaan lampputehtaalla.


Muita Merikorttelissa toimineita yrityksiä ovat olleet muun muassa Nokia, ABB ja Kone. Nykyisin Merikortteli on erityisesti luovan alan yritysten suosiossa.

Moko Market Punavuori kartalla.

Moko Punavuoren Oiva-raportti.